Gå direkt till innehåll
Boel Hansson, kontorschef Grant Thornton i Malmö; Maria Mattson Mähl, grundare AlphaCE Coaching & Education; Niclas Carlsson, grundare och vd Founders Alliance. Fotograf: Jens C Hilner
Boel Hansson, kontorschef Grant Thornton i Malmö; Maria Mattson Mähl, grundare AlphaCE Coaching & Education; Niclas Carlsson, grundare och vd Founders Alliance. Fotograf: Jens C Hilner

Nyhet -

Grant Thornton delar ut pris till Årets Grundare

Utmärkelsen Årets Grundare Syd går i år till Maria Mattsson Mähl, grundare av AlphaCE Coaching & Education. Priset delades ut av Grant Thornton under Entreprenörsgalan på Malmö Rådhus den 1 mars.

Entreprenörsgalan arrangeras under mars månad av entreprenörsnätverket Founders Alliance i Malmö (Syd), Göteborg (Väst) och Stockholm (Öst). Utmärkelsen Årets Grundare tilldelas en entreprenör som på ett föredömligt sätt har byggt ett framgångsrikt företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, antal anställda och samhällsengagemang.

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton möjliggör utmärkelsen genom sitt långvariga engagemang som award partner till Founders Alliance.

- Vi är stolta över att få vara med och kora Årets Grundare. Det som fångade mig med årets pristagare är den samhällsnytta som hon och hennes team bidrar med. Att detta går att kombinera med snabb och lönsam tillväxt är väldigt roligt att se, säger Boel Hansson, kontorschef Grant Thornton i Malmö.

Om pristagaren
AlphaCE Coaching & Education arbetar med att få ut människor på arbetsmarknaden. Företaget grundades 2012 och har gått från ett kontor med fem anställda till 550 medarbetare fördelade på 50 kontor. Omsättningen nådde förra året 225 miljoner kronor.

- Jag är väldigt glad över utmärkelsen! Att få ta emot den som representant för AlphaCE är förstås extra roligt eftersom jag brinner för vår vision att alla har en plats på arbetsmarknaden. Ett företags framgång är ett lagarbete! Det här hade aldrig gått utan alla fantastiska medarbetare. Jag är otroligt imponerad över det fina arbete som görs ute i landet. När man har det i ryggen är det lätt att stå på barrikaderna. Det är viktigt att entreprenörers slit lyfts fram och det behövs förebilder, säger Maria Mattson Mähl.

Genom att stötta satsningar som främjar entreprenörskap vill Grant Thornton bidra till ett hållbart samhälle.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.