Gå direkt till innehåll
Foto: Pax Engström
Foto: Pax Engström

Nyhet -

Grant Thornton delar ut pris till Gasellvinnarna i Skåne och Blekinge

Restaurangonline, med en tillväxt på 2481 procent, har utsetts till 2017 års Gasellvinnare i Skåne Län. I Blekinge prisas 3 Glada Hjärtan, med en tillväxt på 628 procent. De båda Gasellföretagen fick ta emot utmärkelserna av Grant Thorntons vd Anna Johnson på Gasellfesten i Malmö den 27 november.

Skånevinnaren Restaurangonline utvecklar digitala tjänster för restaurangbranschen. De erbjuder bland annat verktyg för att boka bord, ta emot matbeställningar och optimera restaurangers försäljning. Karlskronaföretaget 3 Glada Hjärtan, som blev vinnare i Blekinge, erbjuder hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Antalet Gaseller ökar
I år finns det hela 1 193 Gasellföretag totalt i Sverige. I Skåne län har antalet Gaseller ökat från 112 (2016) till 127 (2017). Mycket tack vare den starka Malmöregionen. Även i Blekinge har det skett en ökning, från fem Gasellföretag förra året till 14 i år.

Viktigt partnerskap
Grant Thornton är huvudpartner till Di Gasell sedan nio år tillbaka. Som långvarig partner till Di Gasell vill man vara med och lyfta fram entreprenörer som skapar jobb och bidrar till ett välmående näringsliv.

- Det är glädjande att antalet Gaseller i år ökat och att det nu nästan finns 1 200 Gasellföretag på listan. Tillsammans skapar de här företagen 23 304 nya jobb. Det är fantastiskt vilken samhällsnytta Sveriges tillväxtföretag bidrar med. Därför är det extra roligt att få dela ut pris till två av vinnarna och vara med och hylla dem. Förhoppningsvis inspirerar de ännu fler företag att växa och utvecklas, säger Grant Thorntons vd Anna Johnson.

Det här är kriterierna för att utses till ett Gasellföretag av Dagens Industri:

  • Minst tio anställda
  • Minst tio miljoner i omsättning
  • Fördubblad omsättning sedan 2013
  • Tillväxt varje år
  • Positivt samlat rörelseresultat
  • Sunda finanser
  • Vuxit organiskt

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

Anna Johnson

Anna Johnson

Vd på Grant Thornton i Sverige

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.