Gå direkt till innehåll
Förra årets vinnare Anders Johansson, grundare AJ Produkter; Claes Jörstam, kontorschef Grant Thornton Göteborg, Torsten Jansson, grundare New Wave Group; Niclas Carlsson, grundare och vd Founders Alliance. Fotograf: Ottosson Photo
Förra årets vinnare Anders Johansson, grundare AJ Produkter; Claes Jörstam, kontorschef Grant Thornton Göteborg, Torsten Jansson, grundare New Wave Group; Niclas Carlsson, grundare och vd Founders Alliance. Fotograf: Ottosson Photo

Nyhet -

Grant Thornton delar ut pris till Torsten Jansson - Årets Grundare Väst

Det blev i år grundaren av New Wave Group, Torsten Jansson, som fick ta emot utmärkelsen Årets Grundare Väst. Priset delades ut av Grant Thornton under Entreprenörsgalan i Göteborg den 8 mars.

Entreprenörsgalan arrangeras under mars månad av entreprenörsnätverket Founders Alliance i Malmö (Syd), Göteborg (Väst) och Stockholm (Öst). Utmärkelsen Årets Grundare tilldelas en entreprenör som på ett föredömligt sätt har byggt ett framgångsrikt företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, antal anställda och samhällsengagemang.

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton möjliggör utmärkelsen genom sitt långvariga engagemang som award partner till Founders Alliance.

- Det är roligt att få prisa en sann entreprenör som Torsten Jansson, som trots att han numera driver ett miljardföretag, lätt kan identifiera sig med entreprenörer som är i början av sitt företagsbyggande, säger Claes Jörstam, kontorschef Grant Thornton i Göteborg.

Om pristagaren
Torsten Janssons entreprenörskap började redan på 1980-talet hemma i föräldrarnas källare i Dingle, där han tryckte t-shirts som han sedan sålde. Det som började i liten skala växte under åren med inriktning mot profilkläder, och 1997 börsintroducerades New Wave Group på Stockholmsbörsen. Koncernen skapar, förvärvar och utvecklar idag varumärken inom affärsområdena profil, sport och fritid samt gåvor och heminredning. Företaget har fortsatt att expandera både i Sverige och internationellt och har idag cirka 2400 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder kronor.

- Det är jätteroligt att bli uppmärksammad för det arbete jag gör och jag känner mig väldigt hedrad, säger Torsten Jansson.

Genom att stötta satsningar som främjar entreprenörskap vill Grant Thornton bidra till ett hållbart samhälle.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.