Gå direkt till innehåll
Bild från indiska byn Omipper där Grant Thornton är bysponsor genom Hand in Hand
Bild från indiska byn Omipper där Grant Thornton är bysponsor genom Hand in Hand

Nyhet -

Grant Thornton hjälper indisk by ta sig ur fattigdom genom kvinnligt entreprenörskap

Den indiska byn Omipper ska med hjälp av revisions- och konsultföretaget Grant Thornton ta sig ur fattigdom. Som bysponsor genom organisationen Hand in Hands Village Upliftment Programme, som satsar på kvinnligt entreprenörskap, stödjer Grant Thornton arbetet med att utveckla byn.

Omipper ligger i delstaten Tamil Nadu i södra Indien. I dagsläget lever man under svåra förhållanden i byn. Många familjer har inte tillräckligt med mat och vatten, kunskapen om hälsa och sanitet är låg, många barn arbetar istället för att gå i skola, byn är nedgången och det är mycket nedskräpning.

Grant Thorntons bysponsorskap löper under 24 månader och efter den tiden räknar Hand in Hand med att Omipper är stark nog att stå på egna ben och utvecklas vidare för egen kraft. Byn ska då ha:

  • hundratals kvinnliga företagare som kommer att ha startat företag
  • utökat skolgången för byns barn och ha färre barn som arbetar istället för att gå i skola
  • höjt kunskapsnivån bland byborna genom att de fått tillgång till internet och utbildning kring medborgliga rättigheter
  • bättre möjlighet till sanitets- och hälsoåtgärder i hela samhället
  • etablerat ekologiskt jordbruk
  • etablerat en bykommitté som arbetar med utveckling av byn framåt

Bevisat resultat
- Med ett lyckat avslut för vårt tidigare bysponsorskap i byn Anampakkam vet vi att vårt stöd gör skillnad. Vi vet också att arbetet som Hand in Hand gör är långsiktigt och skapar hållbar utveckling med hänsyn till livet, människorna och miljön, säger Linda Mannerby, hållbarhetsansvarig på Grant Thornton.

För mer information kontakta
Linda Mannerby, Head of Sustainability
T: 072-729 04 80
E: linda.mannerby@se.gt.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.