Gå direkt till innehåll
Grant Thornton storrekryterar i Norrland - söker minst 40 nya medarbetare

Nyhet -

Grant Thornton storrekryterar i Norrland - söker minst 40 nya medarbetare

Investeringstakten i Norrland har trappats upp ordentligt de senaste åren. Regionen växer med nya entreprenörer såväl som satsningar från stora, etablerade bolag. Revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton har till följd av detta märkt av ökad efterfrågan och hoppas redan 2022 kunna anställa minst 40 nya medarbetare i Norrland.

Grant Thornton, som stöttar företag med tjänster inom revision, ekonomiservice, lön, rådgivning och skatt, finns på fem orter i Norrland: Sundsvall, Östersund, Umeå, Luleå och Kiruna. Idag jobbar över 140 medarbetare i regionen, men redan nästa år hoppas man på att passera 180.

- Vi vill bidra till att skapa bättre förutsättningar för ett ännu starkare näringsliv här i Norrland. Efterfrågan på rådgivning till företag växer kraftigt nu, inte minst inom hållbarhetsområdet. Men vi ser också ökad efterfrågan på traditionella revisions- och ekonomitjänster. För att möta denna efterfrågan ser vi ett rekryteringsbehov på närmare 40 personer, främst inom revision och redovisning, berättar Esko Ruusila, regionledare Norrland.

Samtidigt är ett av svenska företags största hinder för tillväxt just brist på kompetens. Norrland är inget undantag.

-  För att kunna bidra med kompetens, kraft och ambition till hela regionen måste vi vara vassa revisorer och rådgivare till företagen och organisationerna här. Det ställer såklart krav på oss, samtidigt som det skapar en spännande utmaning och karriärutveckling för våra medarbetare som får jobba med dessa tillväxtbolag, säger Esko Ruusila.

Och det finns en sak som enligt Esko Ruusila kan komma att bli avgörande i kampen om kompetensen:

-  För att vi ska kunna växa och bidra på bästa sätt till alla de satsningar som görs i Norrland är vi helt övertygade om att vi måste vara ännu mer flexibla i våra arbetssätt och arbeta mer över gränserna. Medarbetarna kommer därför kunna välja fritt varifrån de jobbar. Vi har fem kontor, som vi ser som mötesplatser för medarbetare och kunder i Norrland, men i princip ska det inte spela någon roll var du sitter och jobbar – eller om dina möten är digitala eller fysiska, givetvis med utgångspunkt i kundernas behov.

Tanken är att denna nya modell ska öppna upp för såväl nya samarbeten som nya rekryteringsmöjligheter.

- Vi har lärt oss mycket av pandemin men framförallt att vi som arbetsgivare måste vara flexibla för att möta både kundernas och medarbetarnas behov, konstaterar Esko Ruusila.

Vill du veta mer?
Kontakta Esko Ruusila, regionledare Grant Thornton Norrland
esko.ruusila@se.gt.com
060-16 38 49

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.