Gå direkt till innehåll
Bild från ett av utbildningstillfällena 2018.
Bild från ett av utbildningstillfällena 2018.

Nyhet -

Nu vill ekonomerna lära sig om hållbarhet

Nästan 400 studenter har sökt till höstens Sustainergies Academy – ett utbildningsprogram inom hållbarhet. Grant Thornton är utbildningspartner och vill hjälpa till att stärka studenternas kunskaper inför deras kommande karriärer i näringslivet. Och trenden är tydlig: nu börjar ekonomerna intressera sig för hållbarhet – bland de sökande är det 40 procent fler ekonomistudenter än tidigare.

- Vi har fått in fler ansökningar än någonsin till höstens omgång av Sustainergies Academy! Det är extra intressant att se hur fler studenter med en bakgrund i ekonomi eller management söker programmet, hållbarhetsfrågorna är inte längre något som bara engagerar studenter vid specifika hållbarhetsutbildningar. Unga vill känna att deras arbete bidrar till ett bättre samhälle - man vill vara en del av lösningen, säger Ida Berg, projektansvarig på Sustainergies Academ

Genom Sustainergies Academy utbildar Grant Thornton studenterna i grundläggande hållbarhetsarbete på lokala utbildningsträffar. Detta blir studentgruppens ”grundkurs” i att arbeta med en konsults verktygslåda och att lösa case inom hållbarhetsområdet. Under hösten sker detta på universiteten i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Örebro och Umeå.

- Studenterna är Sveriges framtid och det känns inspirerande att medverka till att hållbarhetsperspektivet blir en självklarhet tidigt i deras karriär. Vi bidrar med hållbarhetskunskap till studenterna, som de kan ta med sig i sina utbildningar och framtida karriärer, och de får en god förståelse för hur vi arbetar med hållbarhet hos våra kunder, säger Linda Mannerby, Head of Sustainability på Grant Thornton.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.