Gå direkt till innehåll
Markus Håkansson, Director Advisory
Markus Håkansson, Director Advisory

Nyhet -

Ny rapport: Så jobbar nordiska PE-bolag med ESG

Intresset för ESG – det vill säga hållbara investeringar som tar hänsyn till miljö-, sociala- och bolagsstyrningsfrågor - hos Private Equity-bolag ökar. Grant Thornton har kartlagt hur aktörerna själva ser på hållbara investeringar, genom att djupintervjua elva aktörer på den nordiska marknaden.

- Samtidigt som hållbarhetsaspekten blir alltmer självklar i samband med investeringar, är en av branschens största utmaningar fortfarande hur man ska kvantifiera ESG-data. En intressant konklusion vi gör utifrån intervjuerna är också att de mindre PE-bolagen har enklare att integrera ESG, men utmanas av att nå rätt höjd i frågorna, medan de större bolagen har denna spetskompetens men där blir istället utmaningen att nå ut för att integrera ESG i samtliga arbetsprocesser, kommenterar Markus Håkansson, Director Advisory.

Om undersökningen
Under andra kvartalet 2020 genomförde Grant Thornton kvalitativa intervjuer med elva General Partners och två Limited Partners. Samtliga är positionerade i Norden. I tillägg hade ett av företagen förutom sin nordiska partner även med sin högst ansvariga för ESG, placerad i UK. Samtliga intervjuer genomfördes via videosamtal. Vid varje intervju medverkade 1-3 representanter från bolaget, både GP och LP, alla med god inblick i företagets ESG-praxis

Du hittar rapporten i sin helhet längst ner på denna sida. 

För mer information, kontakta:
Markus Håkansson, Director Advisory
markus.hakansson@se.gt.com
070-683 56 19

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.