Gå direkt till innehåll
Anna Johnson, vd Grant Thornton (tv) och Pernilla Nyrensten, vd RevolutionRace (th). Foto: Pax Engström
Anna Johnson, vd Grant Thornton (tv) och Pernilla Nyrensten, vd RevolutionRace (th). Foto: Pax Engström

Nyhet -

RevolutionRace Årets kvinnliga Gasell – prisades av Grant Thornton på Gasellgalan

Den 1 december ägde årets Gasellgala rum i Stadshuset i Stockholm. Det var 22:a gången i rad som Dagens industri delade ut pris till Sveriges mest snabbväxande företag. Ett av de bolag som prisades var RevolutionRace, vars vd Pernilla Nyrensten utsågs till Årets kvinnliga Gasell. Hon tog emot utmärkelsen av Grant Thorntons vd Anna Johnson.

Årets Kvinnliga Gasell har delats ut årligen sedan 2015. Utmärkelsen tilldelas ett Gasellföretag med kvinnlig vd eller grundare som står för innovation och nytänkande och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé.

- Vi på Grant Thornton är stolta över att för sjunde året i rad vara med och lyfta fram kvinnorna bland gaseller och entreprenörer. Priset är fortfarande väldigt viktigt då vi inte ser någon större förändring i andelen kvinnor på Gasell-listan, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton och juryns ordförande.

Övriga i juryn var: Stina Liljeqvist, Chief Communication & Marketing Officer Skandia, Britta Burreau, vd Almi, Daniel Hedengran, Försäljningschef Factoring Aros Kapital, Jonas Sjölander, Head of Mass market SME på Telia Company.

Om RevolutionRace
RevolutionRace, som börsintroducerades 2020, erbjuder högkvalitativa och multifunktionella outdoor-kläder. Försäljningen sker direkt till slutkund genom egen e-handel i 35 länder. För att hålla nere svinn och överkonsumtion vill man skapa ”Slow fashion”, dvs kollektioner som är hållbara över tid.

Om Di Gasell
Dagens Industri utser varje år de snabbast växande företagen i Sverige, något man gjort i över 20 år. Di Gasell har blivit en konjunkturindikator och Gasellföretagen viktiga förebilder för att skapa tillväxt. Grant Thornton har varit huvudpartner sedan 2008 och i år är det sjunde gången som utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell delas ut.

Tidigare vinnare: 

2020 -Petra Ringström, Steamery
2019 - Lena Jonsson, WermKon
2018 -  Maria Mattsson Mähl, AlphaCE
2017 -  Renée Voltaire, Renée Voltaire AB
2016 - Birgitta Molin, Djurfarmacia
2015 - Elisabeth Brevensson, Beepsend

Ämnen

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.