Gå direkt till innehåll
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping

Nyhet -

Sökes: Tio nya medarbetare inom revision och redovisning i Östergötland

Från och med 1 maj slår revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton ihop sina kontor i Linköping och Norrköping. Båda mötesplatserna blir dock kvar. Sammanslagningen kommer inte heller att innebära att man minskar ner på personalstyrkan – tvärtom vill kontorschefen Josef Hagsten anställa minst tio nya medarbetare i Östergötland.

- Under pandemin började de geografiska gränserna mer och mer suddas ut. När vi mestadels jobbade hemifrån och mötena var digitala, ökade också samarbetet över kontorsgränserna. Det skapar utveckling för våra medarbetare som får jobba med fler kunduppdrag. Vi ser också att det är något som kunderna uppskattar, då vi kan erbjuda ännu högre tillgänglighet och fler specialister, säger Josef Hagsten, kontorschef för de båda kontoren.

På pappret blir kontoren i Linköping och Norrköping alltså ett. Det skapar en tightare organisation och administration där man kommer kunna använda resurserna ännu mer effektivt. För medarbetarna innebär det att man får fler kollegor i det dagliga arbetet och kundteamen sätts samman över kontorsgränserna. Dörrarna till de två mötesplatserna är öppna för kunder som vill träffas fysiskt för möten eller andra event som Grant Thornton anordnar.

- Våra kunder vill ha en blandning av digitala möten och att träffas fysiskt, det är tydligt i våra undersökningar. Nu har vi två mötesplatser där vi kan ses och det är positivt. Det är så nära mellan orterna så vi kommer också i högre utsträckning kunna hålla inspirerande event där vi kan bjuda in till nätverkande för både näringslivet i Norrköping och Linköping, säger Josef Hagsten.

Full flexibilitet
När Grant Thornton möblerar om på kartan i Östergötland innebär det också full flexibilitet för medarbetarna. Redan innan pandemin var ett hållbart arbetsliv en viktig del av företagets strategi och efter pandemin har Grant Thornton valt att inte sätta upp centrala riktlinjer kring exakt hur många dagar man ska vara på kontoret. Genom löpande pulsmätningar har man sett att medarbetarna har olika behov, en del får livspusslet att fungera bättre vid hemarbete, andra vill helst vara på kontoret varje dag.

- Generellt på Grant Thornton har vi sagt att det i första hand är kundernas behov som ska styra när man är på kontoret, sedan sätter varje team sina gemensamma ramar för vilket arbete och vilka möten som ska ske fysiskt på kontoret. Därutöver är det upp till var och en att välja fritt var det passar bäst att jobba utifrån sitt eget arbete, förklarar Josef Hagsten.

Vill anställa fler
Även om sammanslagningen innebär ökad effektivitet, så ser Josef Hagsten stärkt marknadspotential som en av de största fördelarna. Det innebär också att han vill anställa fler.

- Vi är idag cirka 60 medarbetare inom revision, redovisning, lön, skatt och rådgivning. Om jag får önska är vi 70 inom ett år. Det innebär att vi vill anställa tio nya revisorer och rådgivare. Jag hoppas att flexibiliteten och vårt fokus på hållbarhet ska locka både nyutexaminerade och de lite mer erfarna. Vi har fina kontor i både Linköping och Norrköping, och inom regionen jobbar vi också med Nyköping och Jönköping – det finns massor med spännande utveckling hos oss, lovar han.

För mer information:
Josef Hagsten, kontorschef Grant Thornton Linköping och Norrköping
josef.hagsten@se.gt.com
011 - 36 47 21

Regioner

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.