Gå direkt till innehåll
Årets kvinnliga Gasell vill skapa säkra arbetsplatser

Pressmeddelande -

Årets kvinnliga Gasell vill skapa säkra arbetsplatser

Årets kvinnliga Gasell är en förebild som lyckats ta sig fram i en mansdominerad bransch. Hon heter Lena Jonsson och driver konsultföretaget Wermkon. Bolaget, som nyligen även utsågs till Gasellvinnare i Värmland, jobbar med hälsa, miljö och säkerhet, främst inom industrier. Lena Jonsson tog emot priset av Grant Thorntons vd Anna Johnson under måndagens gasellfest i Malmö.

Grant Thornton har varit huvudpartner till Di Gasell sedan 2008 och uppmuntrar särskilt kvinnors entreprenörskap, bland annat genom att dela ut priset Årets Kvinnliga Gasell. Årets vinnare jobbar med arbetsmiljö och har människorna i fokus, dessutom har företaget som ett prioriterat mål att vara jämställda bland medarbetarna. Bolaget, som idag har 20 anställda, grundades 2015 och har sedan dess haft en tillväxt på 666 procent.

- Det känns fantastiskt att få detta pris! Utan min personal hade detta inte varit möjligt, vi är ett team. Wermkon består idag av hälften kvinnor och hälften män och det är något vi kommer att göra allt för att hålla fast vid. Jag hoppas att jag kan hjälpa till att inspirera andra kvinnor som funderar på att starta företag att bara göra det! Tro på din idé och våga, säger Lena Jonsson, grundare av Wermkon.

Så här lyder motiveringen:
”Vinnaren har sett framtidspotential i en traditionell bransch men med fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vinnarens starka ambitioner har lyckats att få in fler kvinnor i en mansdominerad bransch och bidrar till samhällsnytta genom säkerhet före allt med människan i centrum.”

Priset delades ut i Malmö under måndagskvällen, av Grant Thorntons vd Anna Johnson.

- Gasellerna är företag som ser möjligheter och som vill växa. Det är fantastiska bolag som bidrar starkt till ett välmående näringsliv, Endast en tredjedel av Sveriges företag drivs av en kvinna och det vill vi vara med och ändra på. Ett sätt är att lyfta fram förebilder som inspirerar andra att starta och driva bolag, säger Anna Johnson.


Kriterier för priset Årets Kvinnliga Gasell
Priset tilldelas ett gasellföretag med en vd eller grundare som är en inspiratör och förebild för andra kvinnor. En entreprenör som står för innovation och nytänkande och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé. 2018 utsågs Maria Mattsson Mähl till Årets kvinnliga Gasell och året innan var det Reneé Voltaire som fick ta emot priset.


Om Di Gasell
Dagens Industri utser varje år de snabbast växande företagen i Sverige, i år för 20:e året i rad. Di Gasell har blivit en konjunkturindikator och Gasellföretagen viktiga förebilder för att skapa tillväxt. Grant Thornton har varit huvudpartner sedan 2008 och i år är det femte gången som utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell delas ut.


För mer information, kontakta:
Anette Hjälmarstedt, Senior Manager Event & network
anette.hjalmarstedt@se.gt.com
08-563 072 62

Ämnen


Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.