Gå direkt till innehåll
Fastighetsprofilen Barbro Jansson Stridlund väljer Grant Thornton – lockas av kulturen

Pressmeddelande -

Fastighetsprofilen Barbro Jansson Stridlund väljer Grant Thornton – lockas av kulturen

Grant Thornton har rekryterat Barbro Jansson Stridlund, välkänd skatteexpert inom fastighetsbranschen. Barbro har över 20 års erfarenhet av branschen. Hon väljer att ansluta till Grant Thorntons växande skatteavdelning då hon lockas av företagskulturen.

Barbro Jansson Stridlund har närmare 30 års erfarenhet från skatteområdet, varav hon varit särskilt inriktad mot bygg- och fastighet i 20 år. Barbro kommer närmast från byggbolaget NCC och rollen som skattechef. Hon har tidigare varit ansvarig för fastighetsgruppen inom skatt på KPMG och på EY. Barbro har också många års erfarenhet från Skatteverket.

-Jag ser fram emot att börja på Grant Thornton och bidra till att branschgruppen för Fastigheter och Bygg växer, ett arbete vi ska göra tillsammans inom alla affärsområden. Just för rådgivningen inom skatt ser jag att Grant Thornton, inte minst ur oberoendeperspektivet, är ett bra alternativ för de större bolagen som av tradition har revisionen hos BIG4. Det jag tänker börja med är att skapa ett internt nätverk så att jag lär känna alla som jobbar med dessa frågor. Min uppfattning är att det är en inkluderade företagskultur, vilken jag ser fram emot att bli en del av, säger Barbro Jansson Stridlund.

Skatt är ett av Grant Thorntons fyra affärsområden och efterfrågan på rådgivning växer stadigt. Bolaget har sedan flera år många stora kunder inom bygg och fastighet och branschsatsningen inom just fastighetssegmentet växer. Med Barbro Jansson Stridlunds erfarenhet hoppas man kunna växa ytterligare.

-Det är otroligt roligt att få hälsa Barbro välkommen till oss! Jag är övertygad om att hon kommer komplettera och utveckla vår branschgrupp och vårt skatteerbjudande på ett värdefullt sätt. Kunderna inom det här segmentet efterfrågar mer och mer kvalificerad skatterådgivning för att hålla jämna steg med marknaden och de regelförändringar som påverkar deras bolag. Barbro med sin mångåriga erfarenhet kommer att tillföra värde till såväl kunder som medarbetare, säger Pia Hedberg, skattechef på Grant Thornton.

Barbro Jansson Stridlund börjar sin nya roll i januari 2020.

För mer information, vänligen kontakta
Pia Hedberg, 0705-91 17 22

Ämnen


Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.