Gå direkt till innehåll
Grant Thornton - Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017

Pressmeddelande -

Grant Thornton - Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton placerar sig på första plats i Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare där medarbetare själva rankar sina arbetsgivare. Grant Thornton klättrade en placering från 2016, då företaget intog andraplatsen. Detta är första gången sedan Universum startade sin undersökning 2009 som ett revisionsbolag blir Sveriges bästa arbetsgivare.

Grant Thornton har haft högst betyg av revisions- och konsultföretagen fem år i rad, men i år toppar man alltså hela undersökningen, oavsett bransch. Av de över 500 medarbetare som svarat på undersökningen får Grant Thornton betyget 8,6 av 10. Detta kan jämföras med snittet bland de fem topplacerade företagen som är 7,1.

I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare har företagens egna medarbetare bedömt sin nuvarande arbetsgivare utifrån faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet. Grant Thorntons vd, Anna Johnson, är mycket glad över att företaget rankas etta.

- Resultatet är ett bevis på att stort fokus på kulturen är en framgångsfaktor. I undersökningen lyfter våra medarbetare framförallt fram ledarskapet och att vi på Grant Thornton erbjuder flexibilitet, säger Anna Johnson.

Framåt menar hon att en del av attraktionskraften ligger i att vara en hållbar arbetsplats. Omvärlden förändras och det är en utmaning för branschen att fortsätta att vara attraktiv. Bara Grant Thornton behöver anställa uppemot 300 nya medarbetare kommande år. Men att hitta framtidens kompetens är inte lätt.

- Förhoppningsvis bidrar Grant Thorntons förstaplats till att branschen i stort kan bli mer attraktiv. För egen del måste vi jobba ännu hårdare med att nå ut med budskapet om hur det är att jobba här, vilka roliga utmaningar våra medarbetare ställs inför och vilka spännande karriärvägar det finns. Det räcker inte med att våra egna medarbetare vet om det och är stolta över det, vi måste låta fler veta vilken rolig bransch det här är, konstaterar Anna Johnson.


För mer information, kontakta:

Julia Bengtsson, Employer Brand Manager
070-359 00 98
julia.bengtsson@se.gt.com

Ämnen

Kategorier


Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.