Gå direkt till innehåll
Maria Mattson Mähl och Lena Möllerström Nording. Foto: Pax Engström.
Maria Mattson Mähl och Lena Möllerström Nording. Foto: Pax Engström.

Pressmeddelande -

Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018

Igår delades utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell ut på Dagens Industris Gasellträff i Göteborg. Maria Mattsson Mähl, grundare och vd för utbildnings- och matchningsföretaget AlphaCE, tog emot priset av Grant Thorntons styrelseordförande Lena Möllerström Nording.

Grant Thornton, huvudpartner till DI Gasell sedan tio år tillbaka, motiverar utmärkelsen så här:

”Den röda tråden i hennes liv har varit entreprenörskap, arbetsmarknad och samhällsengagemang. Idag med ett fokus inställt på att stötta människor och skapa bättre förutsättningar för dem i arbetslivet. Med visionen ”Alla har en plats på arbetsmarknaden!” driver hon en verksamhet med 300 anställda på 55 orter i Sverige. Utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell tilldelas en kvinna där engagemang och drivkraft är starkt utmärkande drag.”

Om vinnaren
Maria Mattsson Mähl är vd för och grundare av AlphaCE som är ett utbildnings- och matchningsföretag som arbetar med att få ut människor på arbetsmarknaden. Detta sker genom coachning, utbildning och matchning. Hon har framgångsrikt kombinerat sitt engagemang för samhällsnytta och andras utveckling med en stark tillväxt, inte minst de senaste tre åren då Gasellmätningen gjorts, och blir därför Årets kvinnliga Gasell 2018.

- Det är väldigt roligt för mig och alla fantastiska kollegor att vårt arbete lyfts fram. Varje vecka hjälper vi 40–50 arbetssökande ut i jobb. Men det behövs verkligen fler kvinnor som äger och driver företag i Sverige. Det är otroligt bra att Grant Thornton lyfter fram kvinnors företagande på detta sätt, säger Maria Mattsson Mähl efter prisutdelningen.

Vill lyfta kvinnliga företagare
Genom att dela ut priset Årets kvinnliga Gasell vill Grant Thornton bidra till ett ökat fokus på kvinnor som driver företag.

- Som långvarig partner till Di Gasell är vi med och lyfter fram entreprenörer som skapar jobb och bidrar till ett välmående och dynamiskt näringsliv. Tyvärr har vi fortfarande alldeles för få kvinnliga företagare i Sverige. Därför vill vi premiera och berätta om kvinnor som kan inspirera andra att starta och driva företag. Vi är övertygade om att näringslivet kommer att utvecklas positivt av ökad jämställdhet, säger Lena Möllerström Nording, styrelseordförande, Grant Thornton i Sverige.

Kriterier för priset
Priset tilldelas ett gasellföretag med en vd eller grundare som är en inspiratör och förebild för andra kvinnor. En entreprenör som står för innovation och nytänkande och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé.

Ämnen


Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Relaterade event

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.