Gå direkt till innehåll
Sevana Bergström, integrationskoordinator Svenska Fotbollförbundet
Sevana Bergström, integrationskoordinator Svenska Fotbollförbundet

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Tunga namn hos Grant Thornton i Almedalen: Är idrotten tillräckligt inkluderande?

Tisdagen den 4 juli ägnar Grant Thornton helt åt ideella organisationer i Almedalen. På temat ”Är idrotten tillräckligt inkluderande?” håller Johan Storåkers en spännande diskussion med bl.a. Björn Eriksson, Sevana Bergström och Johan Oljeqvist. Vi välkomnar dig som journalist att närvara vid detta och andra seminarier under dagen och föranmäler du din närvaro, kan vi också reservera plats åt dig. Anmäl till: lisbeth.larsson@se.gt.com

Om seminariet: Är idrotten tillräckligt inkluderande?
Idrotten bidrar till ett välmående näringsliv och fostrar förebilder och goda exempel. Men har sporten sina egna regler, även utanför planen? Vi diskuterar hur inkluderande idrotten är ur olika perspektiv och om den verkligen ligger i framkant i samhället, eller om strukturen är föråldrad.
Datum och tid: Tisdagen den 4 juli kl. 13.00-14.00
Plats: Strandvägen H513, Visby

Moderator: Johan Storåkers, idrottspolitisk ideolog, styrelseledamot i Svenska Friidrottsförbundet och idrottskommunalråd (L) i Sundbybergs stad.
Medverkande: Björn Eriksson, ordf. Riksidrottsförbundet, Johan Oljeqvist, vd Fryshuset,

Michael Thorén, vd En Svensk Klassiker, Sevana Bergström, integrationskoordinator Svenska Fotbollförbundet.

Om Ideella organisationers dag: Civilsamhällets roll nu och i framtiden
Samhället är i förändring. Hur formas framtiden av dagens värderingar, ett nytt sätt att hantera välfärden och en förändrad mediebild? Vilken roll ska civilsamhället ha – vara en ledande aktör eller ta ett steg tillbaka?

Dagen startar kl. 9.00 och avslutas kl. 15.30. Bland övriga tongivande namn som medverkar under dagen kan nämnas: Antje Jackelén, ärkebiskop; Jan Eliasson, diplomat, politiker och fd. ordförande i FN:s generalförsamling; Ulrika Stuart Hamilton, generalsekreterare för Famna – riksorganisationen för idéburen vård och omsorg; Patrik Oksanen, journalist; Mari Mörth, generalsekreterare Läkare utan gränser, Stephen Lindholm, styrelseledamot Journalistförbundet.

Se hela programmet på www.grantthornton.se/ideellt

För ytterligare information:
Lisbeth Larsson, informationschef Grant Thornton
lisbeth.larsson@se.gt.com
08-563 071 56, 0708-21 71 56
Följ gärna på: @GrantThorntonSE

Ämnen


Om Grant Thornton
Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Företaget har också en stor mängd kunder inom ideell sektor och en aktiv branschsatsning för att stötta ideella organisationer och stiftelser med ekonomiska och strategiska frågor. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsultföretag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, ekonomiservice, skatterådgivning samt annan rådgivning.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterade event

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.