Gå direkt till innehåll
Renée Voltaire (t v) tar emot utmärkelsen av Grant Thorntons vd Anna Johnson. Foto: Pax Engström Nyström för Di Gasell
Renée Voltaire (t v) tar emot utmärkelsen av Grant Thorntons vd Anna Johnson. Foto: Pax Engström Nyström för Di Gasell

Pressmeddelande -

Renée Voltaire - Årets kvinnliga Gasell 2017

Den 1 juni delades utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell ut på Dagens Industris Gasellträff i Göteborg. Det blev Renée Voltaire, som driver ett av Sveriges snabbast växande livsmedelsföretag, som fick ta emot priset av Grant Thorntons vd Anna Johnson.

Grant Thornton motiverar utmärkelsen så här:

”Årets kvinnliga Gasell är en företagare som ligger i framkant och skapar egna trender istället för att följa andra. Vars framgångsrecept är att lyssna på magkänslan, våga delegera och sätta glädje högst på agendan. De senaste tolv åren har denna entreprenör lyckats skapa en hållbar och uthållig verksamhet med målet att inspirera alla till en grön och mer hälsosam vardag utan pekpinnar. Vinnaren är en stor förebild och inspiratör för alla entreprenörer som vill göra skillnad och växa och utvecklas med sitt bolag.”

Om vinnaren
Renée Voltaire startade livsmedelsföretaget med samma namn 2005. Med sitt företag vill hon inspirera till en mer grön och hälsosam vardag. Med innovativa produkter vill hon ge människor en godare, nyttigare, enklare och roligare matupplevelse. Sortimentet består av fler än 100 produkter som finns att köpa i ungefär 1000 mat- och hälsobutiker, apotek, biografer och caféer i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Estland. Renée Voltaire är entreprenören som ser sig själv mer som en inspiratör än en företagsledare. Nu utses hon till Årets kvinnliga Gasell 2017.

- Det känns superroligt att få det här priset! Det betyder massor för mig, men det är inte bara jag som vinner detta utan jag gör det med alla mina kollegor. Vi är stolta, glada och blir peppade att fortsätta förändra världen med kniv och gaffel, säger Renée Voltaire efter prisutdelningen på Världskulturmuseet i Göteborg.

Utmärkelse med fokus på kvinnligt företagande
Grant Thornton är huvudpartner till Di Gasell sedan nio år tillbaka. Genom att dela ut priset Årets kvinnliga Gasell vill Grant Thornton bidra till ökat fokus på kvinnligt företagande.

- Som långvarig partner till Di Gasell är vi med och lyfter fram entreprenörer som skapar jobb och bidrar till ett välmående näringsliv. Men det är fortfarande alldeles för få kvinnliga företagare i Sverige. Därför vill vi lyfta fram kvinnor som kan inspirera andra att starta och driva företag. Det är vår övertygelse att näringslivet kommer att utvecklas positivt av ökad jämställdhet, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton i Sverige.

Ämnen

Kategorier


Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat innehåll

Relaterade event

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.