Gå direkt till innehåll
Pressbild Steamery
Pressbild Steamery

Pressmeddelande -

Steamery tilldelas Årets kvinnliga Gasell

Petra Ringström, vd och medgrundare till klädvårdsföretaget Steamery, tilldelas utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell. Hon får priset för sitt bidrag till att ändra kundbeteenden i en mer hållbar riktning i kombination med en stark tillväxt. Bakom priset, som tillkännagavs på årets digitala Gasellgala den 8 december, står Dagens Industri tillsammans med ett antal partnerföretag. Grant Thorntons vd Anna Johnson delade ut priset, i egenskap av juryordförande.

Årets Kvinnliga Gasell har delats ut sedan 2015. Utmärkelsen tilldelas ett Gasellföretag med kvinnlig vd eller grundare som står för innovation och nytänkande och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé. Samtidigt ska bolaget bakom kvala in på Dagens Industris Gasell-lista.

2020 års pris går till Petra Ringström, vd och medgrundare Steamery, med följande motivering:

”Med slow fashion och kvalitetsmedvetenhet som affärsidé ligger detta bolag helt rätt i tiden. Genom innovativa produkter och smarta digitala strategier har företaget på kort tid bidragit till att ändra kundbeteenden i en mer hållbar riktning, bryta slit- och slängmentaliteten och göra klädvård modernt igen. Att bolaget verkar på en global marknad, har en makalös tillväxt och kombinerar det med samhällsnytta gör vd:n och medgrundaren till en sann förebild för andra entreprenörer.”

Steamery vill modernisera hur vi ser på klädvård
Steamery är väletablerat inom mode- och designhandeln, med Europa som största marknad och USA som snabbast växande marknad. Bolaget, som har 15 medarbetare, säljer klädvårdsprodukter med målet att förlänga kläders livslängd. Det är andra året som bolaget är Gasellföretag och tillväxten var 2016-2019 hela 1254 procent.

Juryn bestod av Pia Marions, CFO, Skandia, Maria Spanos, Head of Go to Market, Telia, Katarina Lundahl, chefsekonom, Unionen, Jonas Jonsson, redaktionschef, Dagens industri, Joakim Hedman, Kundansvarig på Aros Kapital. Juryarbetet leddes av Grant Thorntons vd Anna Johnson.

- Där finns många spännande kvinnliga förebilder bland gasellerna. Vi på Grant Thornton är stolta över att för sjätte året i rad vara med och lyfta fram kvinnliga gaseller och entreprenörer. Årets undersökning visar att siffrorna tyvärr går åt fel håll när antalet kvinnliga gaseller går neråt. Därför blir priset ännu viktigare, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton och juryns ordförande.

Om Di Gasell
Dagens Industri utser varje år de snabbast växande företagen i Sverige, något man gjort i över 20 år. Di Gasell har blivit en konjunkturindikator och Gasellföretagen viktiga förebilder för att skapa tillväxt. Grant Thornton har varit huvudpartner sedan 2008 och i år är det sjätte gången som utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell delas ut.

Tunga namn bland tidigare vinnare
Bland de tidigare vinnarna återfinns bland annat Reneé Voltaire (2017) och Maria Mattsson Mähl (2018). 

https://gasell.di.se/ finns all information om kriterier, vinnare mm. 

Ämnen


Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Anette Hjälmarstedt

Anette Hjälmarstedt

Head of Partnerships & Event Marketing & Communications 070-745 72 62

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.