Gå direkt till innehåll
Sveriges Bästa Arbetsgivare 2016: Grant Thornton klättrar till andra plats - branschbäst för fjärde året i rad

Pressmeddelande -

Sveriges Bästa Arbetsgivare 2016: Grant Thornton klättrar till andra plats - branschbäst för fjärde året i rad

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton placerar sig på andra plats i undersökningen "Sveriges Bästa Arbetsgivare" där medarbetare själva rankar sina arbetsgivare. Det är fyra placeringar upp från 2015, då företaget intog sjätteplatsen. För fjärde året i rad har Grant Thornton högst betyg av revisions- och konsultföretagen.

I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare har företagens egna medarbetare bedömt sin nuvarande arbetsgivare utifrån faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet. Årets resultat visar att Grant Thornton hamnar på andra plats i kategorin stora företag.

- Jag är väldigt glad över att Grant Thornton får så högt betyg. Det visar att vi ligger på en stabil hög nivå och har byggt en företagskultur många medarbetare är stolta över, säger Anna Johnson, vd på Grant Thornton. Det är extra roligt att undersökningen bygger på vad medarbetarna själva tycker, det skapar högre trovärdighet jämfört med när utomstående rankar olika arbetsgivare.

Andraplatsen i Sveriges Bästa Arbetsgivare rimmar väl med Grant Thorntons egen medarbetarundersökning där resultatet i år höjdes för femte året i rad och ökningen jämfört med 2015 var större än tidigare.

Grant Thornton har som uttalat mål att bygga ett arbetsklimat i världsklass. För att nå dit satsar företaget på att skapa balans i livet för medarbetarna, att ha en förändringsbenägen kultur och att hela tiden utveckla ledarskapet.

- Jag har under hela min karriär haft bra ledare och mentorer som intresserat sig för min utveckling och stöttat mig, säger Alvaro Rodriguez som arbetat på företaget i över nio år. Jag har alltid blivit belönad för mina prestationer och från dag ett har jag kunnat utveckla mitt ledarskap. Det som genomsyrar Grant Thornton är att vi har en positiv känsla i företaget, vi lär oss av varandra och vi är transparenta. Här är allting möjligt och jag har gått från att vara uppdragsansvarig till att bli gruppchef och numera är jag även delägare.

Vill anställa fler
Grant Thornton befinner sig på en spännande tillväxtresa. Nyligen förvärvade man Revisionstjänst EOB med verksamhet i Kiruna, Luleå, Gällivare och Pajala. I och med förvärvet blir Grant Thornton marknadsledande i Norrbotten. Under hösten tilldelades man utmärkelsen Årets småföretagsrevisor 2016 av Finansbarometern, där Grant Thornton var branschbäst i kategorin företag med upp till 20 anställda. Dessutom utsågs Grant Thornton till Årets Framtidsbyrå av branschorganisationen FAR 2015.

Inför 2017 öppnar företaget upp för att växa ännu mer och söker nya medarbetare med några års erfarenhet till samtliga kontor.

Relaterade länkar

Ämnen


Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget har cirka 1150 medarbetare på 23 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 40 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of External Communications Marketing & Communications 08-563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director of Sustainability & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.